tisdag 13 januari 2015

Klass 1 varning

Vaknar tung i huvudet idag. Har sovit riktigt illa. Vaknade tom av att jag skrek efter att ha blivit jagad.  Med min nya leksak, aktivitetsarmbandet, kan jag se hur nattens registrering varit. 


Mycket toppar nätterna innan, men inatt har det varit flest och högst hittills. 


Verkar jag disträ idag så vet ni varför. Kanske till och med kan vara på sin plats med en liten klass 1 varning. 

måndag 12 januari 2015

Sover som en stock.

Ställningen är på plats igen och rivandet har börjat! Det låter förfärligt! Det dunsar på taket och smäller när pannorna kastas ner i containern. 


Men det berör inte Mollie inte. Hon sover som en stock. 

söndag 11 januari 2015

Myndiga!

Då har vi gått och blivit myndiga jag och mannen. I 18 år har vi varit gifta. Fick frågan idag om jag inte var trött på honom efter så många år, men jag tror inte på sånt. 

Trött blir man om man inte arbetar på sitt äktenskap eller sitt förhållande. Om man slutar ge och ta, om man slutar prata med varandra. Trött blir man om man inte ser till att göra livet tillsammans spännande och kryddar det med det lilla extra lite då och då. Trött blir man när man tar varandra förgivet. 

Det finns så klart toppar och dalar, motgångar och medgångar under 18 års tid, men frågan är vad man gör i de situationerna man går igenom. 

Jag kan inte påstå att vi är några experter på förhållanden, men det faktum att vi nu varit gifta i 18 år är i dagens samhälle en bedrift som många tyvärr inte klarar av. 

Hur har vi gjort? I nöd och lust tills döden skiljer oss åt betyder faktiskt något för oss båda! Vi kämpar tillsammans genom allt! Genom eld och vatten. Bär varandra när det behövs. Vi skrattar och gråter, hjälps åt, ger och tar och så försöker vi krydda till det lite då och då. Det är inte helt lätt i barnåren, men framtiden ligger framför oss! 

Vi tänker att vi ska få minst 18 fina år till! 
Vi har gemensamma drömmar och visioner! Resor, uppdrag, yrken, hus och hem... 

Det finns mycket kvar att sträva mot! 

Idag har vi firat! Efter Folkkyrkan och styrelsemöte blev det lite tid över. Vi har slitit! Svettats! Och ätit nyttigt och gott! Romantiskt! 





Ett brak i egons framfart

Egons framfart har väl inte undgått någon. I fredags sattes ställningarna för takbytet upp runt huset. Lite skämtsamt frågade jag om de tänk på stormarna som skulle dra fram i helgen. 

Det svajade och bankade rätt bra utanför och till sist klarade inte den stora ställningen att stå emot. Med ett brak for det i backen, så till och med grannen lämnade soffan för att gå ut och titta vad som hänt. 


Landningen var inte så lyckad heller. Rakt på takpannorna! En hel del pannor har gått sönder. Hoppas det tagits till extra i beräkningarna. 

lördag 10 januari 2015

Önskar 15 extra cm!

Efter benpasset i förgår har träningsvärken slagit till ordentligt. Benen känns som ett par stockar och känslan när man ska sätta sig någonstans är ytterst plågsam. 

Hade inte varit fel med 15 extra cm på toastolen idag! 


fredag 9 januari 2015

Håller ställningarna

Idag har ställningarna inför takbytet kommit på plats. Hoppas ställningarna håller nu när stormarna ska dra över under helgen! 


torsdag 8 januari 2015

Min personliga stylist!

Har fått en styling av en supernöjd dotter som "-aldrig har gjort mig så fin!"





onsdag 7 januari 2015

Motvilligt, men nöjd efteråt!

Ett alldeles för sent inlägg, jag vet! 

Dagen har passerat hyfsat. Det blev en hel del kvällsjobb idag. Finns inte en möjlighet att hinna med att planera upp en termin och förbereda allt med listor, grupperingar, placeringar mm, mm på ynkliga tre timmar. Har koll på morgondagen iaf, så då tar vi oss an elevanstormningen! 

Men jag satte mig inte direkt när jag kom hem! Har faktiskt varit på gymet! Kände så klart inte alls för att åka dit. Och inte Dianah heller.... Men då är det bra att vara två som pushar varandra. En extra bonus var att Mathilda också följde med. 

Först uppvärmning på crosstrainern, sen blev det armträning idag. 


Hur jag överhuvudtaget ska kunna köra bil imorgon och skriva på tavlan är den stora frågan, men det löser väl sig... 

Oavsett om motivationen till träningen inte finns, så är man nöjd efteråt! 

tisdag 6 januari 2015

Inte redo!

Redo för jobbstart imorgon? 

Inte jag! Känner att jag sovit för lite! Först gäster här hemma, sen sovit borta där man oftast sover lite sämre och när vi väl kom hem så började Mollie med envisaste hostan som hållt i sig i två veckor. 

En vecka till hade inte varit fel! 

Har ändå försökt dra ut på ledigheten in i det sista och bjudit hem folk ikväll. Det var evigheter sedan vi hade Gustafssons hos oss. Det är märkligt att man kan bo så nära varandra och ändå ha så svårt att få till det, på tal om spontanbesök. Nu har vi iaf rått bot på det och bokat in en liten tripp till tropiskt klimat på barnens påsklov! Med en liten (parentes) om vi skulle få tag i en stuga i Sälen istället. För då blir det nog en skidresa istället. 

Nej, nu får det bli sova av det, så man Är pigg och alert imorgon! 

Godnatt

måndag 5 januari 2015

Lycklig dotter, mindre lycklig mamma

Tur och retur till Karlshamn idag. Mathilda hade tid hos läkaren för hennes migrän. Vi ska fortsätta arbeta förebyggande mot den stress och press som utlöser hennes svåra anfall. Struktur och planering tillsammans med avslappning är ordinationen tills vidare. Vi får hoppas be och tro att vi får rätsida på problematiken. 

Passade på att besöka Ljus och miljö i Asarum i jakten på lampor, men inte ens där kunde jag hitta något jag ville ha, så jag får leta vidare. 

Lycka hade jag dock på Netto! Efter x antal samtal till varenda Nettobutik i Blekinge och några i Skåne, fanns inget hopp om att få tag i de svarta brickborden som fanns i reklambladet för denna vecka. När jag ville titta på de kopparfärgade borden, hade jag svårt att bestämma mig. Av en händelse upptäckte butikspersonalen att det stod två lådor på ett annat ställe och i en av lådorna var det svarta bord!! 

Lyckan varade inte så länge..... 

Där jag tänkt ställa dom passade de inte, så nu har jag en väldigt lycklig dotter som fixat sitt rum med mina nya fina bord. 


Jag får väl va glad att jag har ett "nytt" vitt fint soffbord som äntligen står på plats. 






söndag 4 januari 2015

Mannens önskar födelsedagspresent..... eller hur var det?

Är det en sån här du önskar dig när du fyller år älskling? Eller hur var det nu? 


Om sanningen ska fram är det jag som önskar, men min födelsedag och nästa jul är sååååå långt borta.

Lampa från Eko

Nu fönsterlampa i köket. 


Den gamla har gjort sitt sen länge. Ska bara hitta ny fönsterbelysning till vardagsrummet också, men det är betydligt svårare. 

lördag 3 januari 2015

Ingen återvändo

Har velat länge om jag skulle eller inte. 
Nu är det ingen återvändo. 

Passade på att måla soffbordet vitt när vi målade vändskivorna idag. 


Har fortfarande inte bestämt mig om det var rätt val. Ser väl inte det förrän den är på sitt rätta ställe igen och kanske inte förrän TV-bänken fått sig sin ändring. Behöver bara göra ett besök på ikea för nya luckor och täcksidor. Bänkskivan får nog lämnas iväg för att det ska bli riktigt bra och tålig yta. 

Sen var det det där med matbordet....

Har hittat ett bord som jag gärna skulle klicka hem... 

fredag 2 januari 2015

Nytt år nytt tak.

Nya året inleds med nytt tak. På onsdag är det dags för PlåtslagareLind att dra igång arbetet. 


Hade dock inte räknat med att använda mina sista lediga dagar till att måla vindskivor som skulle varit grundmålade när de kom. Extra kul att stå ute i garaget medan stormen Svea rasar utanför. Tår och fingrar är lagom lyckliga. 

torsdag 1 januari 2015

Spontanbesök

Det verkar bli allt svårare att få tiden att räcka till till allt man ska hinna med. Vissa veckor är så planerade att om det dyker upp något oväntat får man använda skohorn för att klämma in det i agendan. Än mindre finns det utrymme för spontanitet. 

Jag upplever att det var enklare förr att helt apropå knacka på dörren oanmäld, eller att själv få oväntat besök. Tiden räcker inte till och kraven på hur det ser ut hemma och vad man bjuder på är väldigt viktigt. Det ena ska va finare än det andra. 

Vad hände med en slät kopp kaffe? Är det inte själva besöket som tillför något? Ett avbrott i vardagen, en trevlig pratstund. 

Det är ju knappast värre än att folk inte är hemma eller att det inte passar för tillfället utan att man får återkomma. Men förmodligen uppskattas besöket...

Idag hade vi trevligt spontanbesök av goda vänner. Ett kort besök blev timmar, trevliga timmar med prat om allt mellan himmel och jord. 

Jag tycker vi borde lätta lite på barrikaderna! "Mitt hem är min borg" är väl i mening inte tänkt att stänga ute någon. Öppna din dörr och våga vara lite mer spontan och knacka på någon annans... Jag tror världen skulle bli en trevligare plats att vara i då! 





Från början till slut..

Nyårskvällen i bilder, från början till slut.  

Förrätt: crème champinjonsoppa

Middag: kycklingfilé under kryddsmör

Efterrätt: vit chokladcreme med blåbär. 

Kvällens innehåll: Risk

Kvällens underhållning: Singstar 

Kvällens smäll: raketer 

Gott nytt 2015!