torsdag 6 november 2014

En seg, låååndragen, turbulent resa hem

Det går inte att säga annat än att man sover goast i sin egen säng. Men ibland behöver man byta ut sitt eget mot något annat ett tag för att inse det. 

Samma sak gäller att komma hem, hem till Sverige, hem till sitt eget. 

Gårdagens hemresa gjorde det lätt att uppskatta minsta lilla sak.


Klockan 13.00 anlände vi till LAS Palmas flygplats igår, bara för att mötas av beskedet om försening av flyget. När vi fick info om att flyget som vi skulle resa hem med precis skulle lyfta från Kastrup förstod vi vidden av förseningen. "En teknisk kontroll som drog ut  tiden", hette det visst. Jo, jag tackar jag.... 

För tio år sen hamnade vi i dilemmat att vårt flyg till Fuerteventura fått tekniska problem och väntan blev lång för att komma iväg, men hellre det än att sitta på flygplatsen och vänta på att få åka hem. Man vill ju bara HEM! 

En voucher  8 euro skulle täcka som plåster på såren, vilket var snabbt uppätet.

Tiden skulle komma att flyttas fram ytterligare....

Klockan 19.00 lyfte vi mot Danmark. En skakande upplevelse med åskoväder och luftgropar på mer än halva resan. Spännande värre för en flygrädd! Med lugnande och Hillsong i öronen, på ständig repeat, överlevde jag nätt och jämt. 

Väl med mark under fötterna var det på ett mörklagt Kastrup. Inte ens dörrarna gick att öppna till en början. Några väskor kom, sen blev det mörkt igen och mer väntan. Närmaste tåg gick och ytterligare en timme gick tills nästa kom. Gratis resa över sundet blev det iaf eftersom biljettatomaterna var strömlösa. 

Halv tre var vi åter på svensk mark. Efter att ha skjutas hem vår bilvakt, rullade vi genom ett mörkt, regnigt Skåneland. Kl 05.00, bara 6 timmar senare än beräknat, satte vi nyckeln i dörren och några minuter senare låg vi alla i sängen. 

Inget jobb och ingen skola idag.... Det klarade ingen av! 

Inget görande heller. Väskorna står uppackade där vi ställde dom igår, och där får de stå tills orken kommer...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar så hjärtligt!