torsdag 22 september 2011

Om att göra skillnad

Det var ett omsorgfullt val de gjorde, Mathilda och Melwin. Inget snabbt val. De ville veta all information om varje barn innan de tog ett beslut. En pojke, ur "pojkhögen" som de båda kände lite extra för, det var så det gick til när Mery blev vårt fadderbarn. Så blev det balans bland barnen, två flickor och två pojkar alla med begynnelsebokstaven M. Glädjen visste inga gränser i familjen.


Lappen hänger på kylskåpet och Mery förs på tal ganska ofta. Många gånger handlar det om jämförelser med hur vi har det i Sverige och hur det är i Nepal.

För några veckor sedan läste jag lappen, som så många gånger förr, och skulle då lägga märket till ett stavfel i texten. Jag hade nog inte funderat på det om det inte hade varit för att mathilda påpekat klädseln på fotot, varpå jag menade att i Indien med omnejd så har män ofta långskjortor.

Stavfelet som beskrev Mery tillstånd innan barnhemmet stod det "innan hos kom till oss". Visst kan det bli fel ibland, men likheterna mellan "han" och "hos" skiljer sig ganska markant, för att inte tala om att tangenterna ligger en bit ifrån varandra på tangentbordet. Så visst undrade jag om det blivit lite fel någonstans, typ att lappen låg i fel hög från början.

Idag kom ett brev med posten. En liten hälsning från Nepal. Mery mår bra och ser välmående ut. Samma leende, samma stora bruna ögon, långt svart hår och en söt tröja med en teddybjörn och puffärmar.

Bekräftelse: Mery är inte en pojke, Mery är en söt flicka!

Så fortfarande, lika glada över att få möjlighet att hjälpa så spelar det inte alls någon roll om det är en flicka eller en pojke.

Vi är bara glada över att vi kan göra skillnad


Skillnad mellan död och liv, skillnad mellan hungrig och mätt, skillnad mellan frusen och varm och skillnad då det gäller en framtid som prostituerade eller en framtid som utbildad med möjlighet att få jobb!

Du kan också göra skillnad!


Klicka HÄR så kan du läsa mer.

3 kommentarer:

  1. Så underbart, så meningsfullt, så glädjande....Att kunna ge något så betylsefullt som denna kärlek till de som behöver den allra mest....:)

    KRAMAR till dig, Cia:)

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat!
    Medmänskligheten betyder såååå mkt!

    SvaraRadera
  3. Underbart :) Och visst, klart det inte har ngn betydelse om det är en tjej eller en kille :)

    SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!