söndag 8 januari 2012

Den spännande upplösningen.

En förutsättning att kunna elda i vår mysiga kamin är att vi har ved!

Sedan i oktober har vi tampats med bonden vi har beställt av om att få vår ved levererad, utan framgång. Det har nästan blivit som en dålig följetong eller kanske mer en fars, för i nuläget skrattar vi bara åt det hela.

Dag och tid har bestämts för leverans, - Jag är där om en timme, säger bonden, men sedan vi hörde det första gången har vi hört det mängder med gånger. Krille har tagit komptimmar för att ta hand om leveransen, vänner har infunnit sig för att hjälpa till. Vi har ändrat våra planeringar för att vi skulle kunna ta emot veden, men det har bara varit tomma löften.

Igår blev det droppen! Vi blev lovade ved i torsdags, i fredags och slutligen lördag klockan 10.30. Ingen ved syntes till så Krille ringde och fick till svars -Jag är på väg nu, jag sitter i traktorn och är hos er om en timme. Krille hörde till och med hur det brummade i bakgrunden. En timme gick och sen så svarade han mer på telefonen. Krille satte sig i bilen och åkte hem till bonden, som inte var hemma :(

Ingen ved alltså!

Det ska mycket till innan jag blir arg, men denna process har varit väldigt tålamodsprövande, speciellt nu när veden är mer eller mindre slut. Vi i södra Sverige vet ju aldrig när vintern slår till.

Så idag, nu ska väl följetongen äntligen få sitt slut! Om än ett oväntat sådant!

Efter ytterligare ett samtal idag blir upplösningen som följande:

Vi får själva åka och hämta veden med ett släp som vi får låna gratis av bonden, vi måste bara åka och handla lite dieselolja till bonde först, för det hade han slut på !!!!

Skrattretande!!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar så hjärtligt!