söndag 11 januari 2015

Myndiga!

Då har vi gått och blivit myndiga jag och mannen. I 18 år har vi varit gifta. Fick frågan idag om jag inte var trött på honom efter så många år, men jag tror inte på sånt. 

Trött blir man om man inte arbetar på sitt äktenskap eller sitt förhållande. Om man slutar ge och ta, om man slutar prata med varandra. Trött blir man om man inte ser till att göra livet tillsammans spännande och kryddar det med det lilla extra lite då och då. Trött blir man när man tar varandra förgivet. 

Det finns så klart toppar och dalar, motgångar och medgångar under 18 års tid, men frågan är vad man gör i de situationerna man går igenom. 

Jag kan inte påstå att vi är några experter på förhållanden, men det faktum att vi nu varit gifta i 18 år är i dagens samhälle en bedrift som många tyvärr inte klarar av. 

Hur har vi gjort? I nöd och lust tills döden skiljer oss åt betyder faktiskt något för oss båda! Vi kämpar tillsammans genom allt! Genom eld och vatten. Bär varandra när det behövs. Vi skrattar och gråter, hjälps åt, ger och tar och så försöker vi krydda till det lite då och då. Det är inte helt lätt i barnåren, men framtiden ligger framför oss! 

Vi tänker att vi ska få minst 18 fina år till! 
Vi har gemensamma drömmar och visioner! Resor, uppdrag, yrken, hus och hem... 

Det finns mycket kvar att sträva mot! 

Idag har vi firat! Efter Folkkyrkan och styrelsemöte blev det lite tid över. Vi har slitit! Svettats! Och ätit nyttigt och gott! Romantiskt! 

2 kommentarer:

 1. God morgon!
  Grattis till ert långa äktenskap. Håller helt med dig, ett äktenskap kräver sitt jobb och det går upp och ner, men man måste våga vara i den delen som är nere i bland, för det är inte på topp jämt. Jag och min man har varit tillsammans i 25 år, gifta i 20 och vi har heller inte tröttnat på varandra, men det krävs seriöst arbete.
  Ha en fin dag, kram Carolina

  SvaraRadera
 2. Hmm, skrev en kommentar men den försvann??

  Ville bara säga grattis på myndighetsdagen!!
  Härligt att höra att det finns de som vårdar sin relation! Fortsätt ta hand om varandra och var tacksamma - en viktig nyckel!!
  kram
  Evalotta

  SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!