fredag 31 juli 2015

Vi är Karlsborgs fästnings hjeltar!

Det blev en tur till Tidaholm idag också för att lämna sonen. Melwin bestämde med kusinerna igår, när vi var tillsammans på Arenabadet i Skövde, att han skulle sova över hos Lukas och Simon inatt och sen åka med dom upp till Segolstorp där Mathilda, Isabellas och Julias läger slutar imorgon. 

Från tre barn till bara ett. Det kändes annorlunda. 

Så med ett barn, Mollie, styrde vi färden mot Karlsborg. 

Lagom till vi kom dit var det dags att fylla på energi. Vi fick ett hett tips av Diddi och Ullis att pröva "Idas brygga". 


Här fick vi dagens första wow-upplevelse. Fint läge vid Göta kanal och en superb lunchbuffé med olika fiskrätter och kycklingfilé. 

Den panerade spättafilé och egengjorda remouladsåsen var fantastiskt god! 


Både jag och mannen njöt. 

Nästa wow kom efter ett spännande äventyr på Karlsborgs fästning. 

"Jakten på den försvunna guldreserven". 


Ett äventyr du får vara delaktig i för att hitta guldet. 


Det började med en 3D film med bakgrunden till bygget av fästningen, sammanflätat med en berättelse om ett syskonpar, Björn och Sara. I filmen blir de vittne till vem som gömt skatten och de lyckas få med sig en halv karta. Äventyret innebär en jakt på guldet med skurken själv hack i häl. Efter filmen kom Björn in, stressad eftersom han är jagad. Han ber om hjälp och vi hakar på genom hemliga gångar, valv och uppgifter som måste lösas för att komma vidare. Lösenordet måste kluras ut för att kunna öppna dörren. 


I denna tunnel, ca 200-300 meter, jagades vi av skurken och hans män. De var som tur inte fysiskt närvarande utan ljudet av skurkarna spelades upp genom ett högtalarsystem. Men det var så klart spännande nog och Mollie hon sprang kan jag lova! 


För att dölja sällskapet fick vi marschera på led, som soldater här för att försöka smälta in ibland fästningens alla soldater.  Tyvärr blev vi avslöjade och fick springa sista biten mellan skottsalvorna. 


Sen blev vi inlåsta i fångarnas tillhörighetsförråd. Där fick vi leta efter nycklar med koder på som sedan fick upp dörren. Detta var Mollie favoritrum. 


Till sist hittade vi guldet och satte dig skurken! Och som tack blev vi utnämda till Hjeltar av kungen själv. En superstolt tjej som klarade uppdraget och visade stort mod eftersom hon var väldigt rädd stundtals. Rekommendera denna tur till något äldre barn egentligen för det blir lite läskigt ibland. 

Till och med vi vuxna fick ut något av det hela. Det var så välgjort och imponerande  både upplägget, de olika rummen och uppgifterna och skådespeleriet. Man rycktes verkligen med. 

Det blev en perfekt sista dag på vår långa husvagnsturne, bara två som saknades. Imorgon bär det hemåt igen, en dag tidigare än tänkt. Längtar faktiskt, även om det blir lite att stå i när vi kommer hem till Slottet... 
1 kommentar:

  1. Hej!
    Är det okej att dela detta? Det är min son som spelar "Björn" på ditt foto. Skulle vara kul att kunna visa för de som inte förstått vad hans sommarjobb gått ut på, du har sammanfattat det så bra 😊

    SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!