måndag 10 juli 2017

Förberedelser nu = mer semestertid och pengar.

Första semesterdagen för Krille idag, fast han har varit på annat håll fram till kl 14 och hjälpt Thom och Nicke. Nu är han iväg och hämtar brädor till sargen runt spabadet sen ska han klippa häcken också har han tänkt, så ledig dag kan man väl inte kalla det precis. 

Jag har också haft fullt upp idag. Handlat, skjutsat melle till klipperiet. Det var välbehövligt. En stor hög sopades ihop på golvet när han var färdig. Nu ser han så stilig ut min store pöjk, som vägrar ställa upp på bild. 


I övrigt har spisen fått gå på högvarv idag. Det har förberetts middagar till campinglivet nästa vecka. Sex tacofärs och fem tärnad stekt kyckling. I platta paket tar de mindre plats i den lilla frysen i husvagnen.  Det är smidigt med färdiga grunder som dessa för de lagas snabbt till och kan varieras i det oändliga. Färs blir till taco, köttfärssås och pastagratänger och kycklingen blir till kebab, pastasallad och pastasåser. Så funkar det också i baguetter till div 
utflykter. 

 

Det sparar både semestertid och pengar att förbereda såhär. I slutet av veckan blir det lite till att fixa. Köttbullar ska rullas och kycklingrullar fyllas. Sen får resterande måltider lagas på plats eller ätas på restaurang. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar så hjärtligt!