fredag 9 juni 2017

Ett hĂ„rt semesterliv đŸ€Ł

Klockan ringer ca 7.30, sen blir det nĂ„gon snozee pĂ„ det. Upp och smörja in sig och pĂ„ med badklĂ€der och poolklĂ€nningen. Sen Ă€r det dax för frulle. 


FrukostbuffĂ©n serveras i matsalen strax utanför vĂ„rt rum. Man vĂ€ljer om man vill sitta i matsalen eller pĂ„ uteserveringen. 
Vi brukar sitta inne vid frukost och precis i öppningen vid kvĂ€llsbuffeen nĂ€r det Ă€r mer folk och ljudnivĂ„n lĂ€tt blir hög. Man har lĂ€rt sig efter de ggr man haft all inclusive att man tar smĂ„ smakportioner av det man vill ha. Det blir mycket Ă€ndĂ„ pĂ„ tallriken. Äggröra, fattiga riddare, toast och en vĂ„ffla eller pannkaka med nutella. Det brukar ligga pĂ„ min tallrik. 

Efter frukost traskar vi till poolen och hoppas pĂ„ bra platser. Helst vill vi sitta vid lĂ„ngkant eftersom Mollie Ă€r i vattnet för det mesta. Idag hade vi tur. 


Bakom oss gĂ„r trappan ner till bryggorna dĂ€r vi hoppar i Medelhavet. Det passar oss vĂ€ldigt bra att slippa strand med sand. Är man sugen pĂ„ det ligger stranden 100 meter pĂ„ gĂ„ngavstĂ„nd, eller kortare simvĂ€g. Vi vĂ€ljer att stanna hĂ€r pĂ„ poolomrĂ„det. Grattis stolar och man vĂ€ljer klor eller saltvatten som man kĂ€nner för. Poolbaren Theas coffeeshop öppnar klockan 10 och dĂ„ hĂ€nger vi dĂ€r och förser oss med vatten, Cola och iskaffe. Bananglassen Ă€r ocksĂ„ en favorit, som smakar som skumbanan. 

DĂ€r emellan badar man och solar och badar och snorklar och solar och badar igen. LĂ€ser kanske lite ibland och bloggar. 
IstĂ€llet för att traska tillbaka till restaurangen för lunchbuffĂ© har vi valt att stanna vid poolen och Ă€ta vid snackbaren. HĂ€r lĂ„g restaurangen förut. 


Utanför finns en hĂ€rlig lounge att sitta i skuggan. 


Det finns det mesta man kan behöva i Snackbaren för att hĂ„lla sig mĂ€tt under dagen och det kĂ€nns bĂ€ttre att Ă€ta hĂ€r Ă€n ytterligare en buffĂ©. 


Klockan 15 serveras det godaste vÄfflorna med nutella och mandelflarn. Jag tar gÀrna en kula vaniljglass till. Det smÀlter i munnen. Lite salta popcorn gÄr ocksÄ alltid nerKlockan 16 kommer Bamse och hĂ€lsar pĂ„ vid poolen. DĂ„ vet man att det Ă€r dags att börja plocka ihop och gĂ„ till rummet för en vĂ€lbehövlig siesta och för att göra iordning sig inför kvĂ€llen. 

SĂ„ ser en semesterdag ut för oss. Det Ă€r ett hĂ„rt semesterlivet vi lever. Ha ha ha! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar sÄ hjÀrtligt!