lördag 24 juni 2017

Midsommarafton 2017

Det är tredje året vi är hos Ringdahl/Juhlins i Hällevik och firar midsommar. I år var vi lite färre än vi varit tidigare, men inte desto mindre roligt. 

Eva, Neta, jag och Mollie började firandet vid Hälleviks havsbad med dans runt midsommarstången och jordgubbstårta. En trevlig tillställning med solsken ute och inne. Uppe i stugan blev det tilltugg som Ami fixat och Netas tipsrunda innan vi satte igång och grillade i det anlända regnet och kylan. 


Värmen infann dig snart i uterummet när vi trängt ihop oss och tänt värmeljus


Sen njöt vi av god mat och roliga samtal om allt mellan himmel och jord.  

Efter väntade ytterligare en tävling, spiktävling. Det blev underhållning utan dess like. Som vi skrattade! Det fanns många olika tekniker och sätt för att få träff på spikhuvudet. Det blev också en hel del roliga ursäkter till uteblivna träffar. 

Efter två diskvalificeringar, Annelie och Neta, stod Krille som vinnare följt av Mollie, Olle, jag, Eva, Anders och sist men inte minst, Peter på jumboplats. 
Mollie stod som segrare i sammanräkningen i tävlingarna och vann ett par fina örhängen och en bandana som hon och Anders, som också vann en likadan, hade väldigt roligt med. 

Efteråt fick vi fylla på med en riktig sockerbomb! Vi körde med favorit i repris från förra året, Marängtårtan från Jennys matblogg. Den smälter i munnen! 

 
Som en avslutning på kvällen fick Mollie en trevlig överraskning när Peter kom in med Hildas flickcykel som vi ska köpa. 
Vilken lycka! 


En fantastisk midsommarafton med mycket gott att äta och många skratt tillsammans med ett gäng härliga människor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar så hjärtligt!