lördag 6 november 2010

En oförglömlig resa!

Har ni någon gång tänkt tanken att strul innan ni ska göra något är en hint om att du borde ställa in? Tanken slog mig många gånger igår!

Det började egentligen redan sent i torsdagskväll, då vi upptäckte att prisbilden vi skaffat oss inte stämde. Istället för 475 kr tor och retur till Köpenhamn blev priset 702 kr. Med ett visst rabattkort kallat Jojo skulle priset hamna på 560 kr. Jakten på ett så kallat jojopass började. Det visade att närmaste ställa att köpa det på var Kristianstad. Blekinge kunde erbjuda ett "Reskassa-kort" för samma pris, men pressbyrån i stan hade just stängt så det gick inte att ordna då! Halv sju igår morse hängde vi på låset, för till Köpenhamn ville både vi och våra gäster som aldrig varit där!!

Denna motgång var väl inget att tala om och ingen varingslampa tändes!

Fredagmorgon så satte vi oss på tåget i Bromölla. Vi kom till nästa station, Kristianstad. Ett annat tåg hade gått sönder och blockerade färdvägen till Hässleholm. Ersättningsbussar skulle sättas in. Det kom två och vi stod kvar på stationen.

Hjälpvänliga tågpersonal erbjöd oss att åka tåg ytterligare en station, till Vinslöv med löfte om att där fanns bussar som stod och väntade på oss när vi kom dit.

Nästa uppehåll, Vinslöv. Inga bussar! Väntan blev lång, men tillslut så. Fint och flott fick vi sitta i bussen. Rundsoffa i skinn! Inte illa! Tillsammans med lite medhavd frukost glömdes varningslampan bort igen. Vi var ju på väg!!!

Från Hässleholm till Köpenhamn flöt det på fint och det något försenade och förkortade besöket i Köpenhamn blev iallafall av. Ströget, Nyhavn och Amalienborg och sen mot stationen. Vi visste att vi hade missat vårt tåg med fem minuter men tänkte att det fanns ett tåg som kunde ta oss till Malmö så vi kunde tillbringa lite tid där.

Äntligen lite flyt i vårt resande!!! Vårt tåg var försenat!

När vi väl satt oss till rätta på tåget visade det sig att anledningen till förseningen var att tåget gått sönder! Vi fick alla kliva av och byta till ett tåg på nästa perrong. Här sjönk vi ner ytterligare en gång med löfte om att vi skulle få åka ända till Kristianstad! Eftermiddagsfikat åkte fram och vi njöt av vår hemresa!

Det skulle inte bli långvarigt!!

I Malmö ropades det ut i högtalarna att det var S L U T S T A T I O N och att samtliga passagerare skulle stiga av! WHAT!!!!

I förvirringen lyckades vi hitta information om ett annat tåg som skulle ta oss ända tillbaka till Bromölla. 40 minuter senare satt vi ombord!

Det skullle inte bli långvarigt!

En kort stund efter att tåget rullat iväg sprakade det till i högtalarsystemet!!! En tågledning hade rivits ner mellan Hässleholm och Kristianstad! Ersättningsbussar väntade på oss i Hässleholm för vidare färd mot Kristianstad. I det här läget visste vi inte om vi skulle gråta eller skratta! Vi valde dock det sista!

Buss till Kristianstad där tåget för vidare färd mot vår slutstation Bromölla väntade. Vi vågade dock inte ropa HEJ förrän vi klev av!

Man kan inte säga annat än att vi fått valuta för pengarna med våra sju tågresor och två bussresor.

10 kommentarer:

  1. Skicka in en reklamation till skånetrafiken, beskriv problemet så får ni säkert kompensation, vi hade samma otur i sommras och vi fick bra kompensation så ge det en chans. Reklamtionsblankett finns på skånetrafikens hemsida!
    Kram Filippa

    SvaraRadera
  2. Har redan införskaffat sådan Filippa så här ska klagas!!!

    SvaraRadera
  3. jisses!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  4. Men jösses,vilken resa! :S tur ni fick komma er hem tillslut

    SvaraRadera
  5. Ja, vad säger man? Det dröjer ett tag innan vi väljer att åka tåg igen!

    SvaraRadera
  6. GRATTIS
    Du har vunnit halsbandet och armbandet med din fina Limerick =)

    SvaraRadera
  7. TJOHOOOO! Vad kul Bella! Vad glad jag blir!!

    SvaraRadera
  8. Det var värst vilken heldag...på tåg...buss...och station! Tur att ni hann vara i Köpenhamn en stund i alla fall.

    SvaraRadera
  9. Hahaha, HERREGUD!!!! Aldrig hört maken om vad många fel och brister på en och samma resa!!! Skönt att ni kom hem iaf!!
    KRAM

    SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!