tisdag 23 november 2010

Många dörrar, få utvägar

Jag befinner mig i ett rum. Det finns många dörrar, dörrar mot framtiden, potensiella utvägar till försörjning. Några är stängda sen innan, några står vidöppna, men de gapar än så länge tomt. Jag har knackat på några av de stängda dörrarna, men får ingen respons. När jag närmar mig de vidöppna dörrarna som har något att erbjuda stängs de igen, mitt framför näsan på mig. Några av dörrarna står på glänt. Jag är välkommen till en viss del, halva foten inne, men där tar det stopp.

En av dörrarna som varit vidöppen har haft en skylt där det stått PLAN B. Jag har hela tiden trott att det har varit ett säkert kort. Mentalt har jag förberett mig för att entra denna utgången efter nyår. Jag har styrt min steg mot denna dörr, men med tanken att jag hellre väljer någon av de andra utvägarna om jag bara får chansen. Idag stängdes PLAN B dörren igen med en smäll som gav effekt av en tryckvåg som fick mig att sätta mig, jag fick svårt att andas och tårarna trängde fram i ögonen.

VAD SKA HÄNDA NU????

4 kommentarer:

 1. Men vad har hänt?

  STOR KRAM!

  SvaraRadera
 2. Så ledsamt när något sånt händer. Luften går bara ur... Hoppas att du ska repa dig snabbt och se de möjligheter so kommer att finns.
  "När Herren stänger en dörr, kommer alltid ett fönster att öppnas" - en bättre! Kram Cecilia

  SvaraRadera
 3. Nämen, vad jobbigt det lät!! Hoppas att det inte är allt för allvarligt bara! Håller tummarna för att det ska lätta för dig och att du får det du vill. Jobbigt att behöva gå igenom sånt och känna att man inte har några utvägar!
  MASSA kramar till dig kära Elaine!!

  SvaraRadera
 4. Det mesta brukar ju lösa sig till det bästa, men det märker man aldrig förrän efteråt. "Jag ska leda dig och undervisa dig om den väg du ska vandra" (Psaltaren nånstans)

  SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!