måndag 27 juni 2011

Dumma mamma/ Snälla mamma

Mollie efterapar precis allt just nu. Hon härmar allt hon ser och hör. Ibland är det så hjärtat stannar när hon ska försöka göra saker som Mathilda och Melwin gör. Hon flyttar på stolar för att kunna klättra upp på bord och bänkar och för att nå saker hon inte kommer åt. Hennes ordförråd växer för varje dag och det är vansinnigt roligt att höra henne forma små korta meningar. Aftonbönen "Gud som haver" låter kort och gott "have tett amen".

För några veckor sedan presenterade vi henne för en ny Astrid Lindgren-karaktär, Lotta på Bråkmakargatan. Pippi är sen innan väldigt populär. "Lotta arg, Lotta skike" kommenterar hon. Sist hon tittade på Lotta lärde hon sig en mindre rolig fras,
"Dumma mamma"
Så lagom roligt att lyssna till. Inte nog med att hon säger det, hon tar ton också och skriker i tid och otid "Dumma mamma", precis som Lotta gör!

Nu försöker vi vända trenden och få henne att säga "Snälla mamma". Det går hyfsat bra, det är bara att hon tar sig samma arga ton när hon skriker "dumma mamma" som när hon säger "snälla mamma"

1 kommentar:

  1. Det är såååå ljuvligt att höra deras små stämmor !:)
    Kanske inte "dumma mamma", förstås...hihi
    Aurora brukar sjunga här för full hals, och det är såååå härligt, och numera heter jag mormor Cia...:):)
    KRAMAR till dig, Cia:)

    SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!