tisdag 28 september 2010

Varför rota i det förflutna?

Har ni stött på människor som forfarande ältar händelser som skedde för flera år sedan, eller andra som hänger kvar i benen på människor som de förlorat på ett eller ett annat sätt. De har svårt att släppa taget.

Varför rotar folk i det förgångna som det inte kan göra ett endaste dugg åt? Varför söka i det förflutna när du kan sträva framåt efter att hitta svar för din egen framtid?

Det enda anledningarna jag kan komma på är att de söker bekräftelse, något som borde komma inifrån en själv och inte från andra. Vad kan det förflutna ge dig som inte nuet har eller framtiden kan överraska dig med? Det andra är spänningen av mystiken och känslan det ger när historian kommer på besök, men vad är mer spännande än framtiden? Likt en bergodalbana som du åker för första gången, vet du inte vad som väntar över nästa krön!!!!!!!!!! Det kallar jag spänning!!

"Det gamla är förgånget, något nytt har kommit"
Lev i nuet men blicka framåt och sluta att hänga upp dig på vad du gjorde för fel, eller vad kunde du gjort annorlunda, gjort är gjort och det enda du kan förändra är att du reflektera över det som hänt, ta lärdom av det och bestämmer dig för att inte gör om dina misstag.

Vi borde vara framåtsträvare, inte bakåtsträvare!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar så hjärtligt!