onsdag 17 april 2013

Värme i fjärran

Idag har jag, kollegorna och klassen varit på Allöverket, Kristianstads fjärrvärmeverk. Det var både spännande och intressant hur de värmer vatten och förser både företag och hus med värme och el. Med den solgula hjälmen på fick vi en lärorik rundvandring från flis till svindlande höjder!

På tal om sol och värme i fjärran så har jag ju alldeles glömt bort att berätta för er att årets resan äntligen är bokad! Det har varit många turer runt hela världen innan vi landade i att vi egentligen ville åka tillbaka till Cypern och det hotellet som vi var på hela dagarna som vi inte bodde på.

När vi väl hade bestämt oss sköt priset i höjden på den resan med 30%, något Fritidsresor förnekade när vi ifrågasatte höjningen. Ett par veckor senare sänktes priset till utgångspriset och återigen var vi i bokningstagen när jag råkade höra ett samtal om resor och mina hörselorgan växte till elefantöron!

De sas att om man har möjlighet att resa från Kastrup, Köpenhamn, vilket vi tänkt eftersom det är bättre flygtider där ifrån, att det fanns pengar att tjäna om man bokade med danska Fritidsresor, startours! Det var ju värt att kolla upp!

Efter att ha undersökt saken, med växelkurs, försäkringar och visabetalning visade det sig att det blev 4750 kronor billigare att boka via Startours än Fritidsresor! Vi reser billigare än våra vänner gjorde förra året, trots att vi betalar både mer för resa och en all inclusive extra för Mathilda som fyllt 12 år.

Nedräkningen har börjat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar så hjärtligt!