måndag 12 juli 2010

Dunder och brak!

Värmen var som sagt extrem igår. Mollie hade jättesvårt att somna så jag fick gå omkring med henne ute i trädgården. Långt, långt borta hörde jag den, åskan som mullrade. Jag riktigt längtade till den dragit över och tagit en del av värmen med sig.

Bild: Aftonbladet

För många år sedan hade vi ett hejdundrande åskväder här i Sölvesborg. Vi blev en klenod fattigare då vår slottslängor brann ner. Melwin var inte speciellt gammal då men han minns det fortfarande och det har satt sina spår i honom, så han är extremt rädd för åskan. Vi manade honom att gå upp på sitt rum och lägga sig för åskovädret befann sig ff på långt avstånd....trodde vi!!! Det dröjde inte många minuter förrän det både blixrade och small om vart annat. Som en liten rädd hundvalp kom Melwin darrande ner för trappan. Stackars liten!

Det myckna regnandet resulterade i att alla fönsterna fick stängas, vilket i sin tur innebar mer värme inomhus. Vi har dessutom tegelhus så det håller ju värmen bra som en ugn. Det var verkligen olidligt!!! Den enda platsen i huset som var skön var under fläkten i vardagsrummet. Detta skulle komma att bli min sovplats när jag gav upp sovrummet. Två dynor från altanmöblemanget blev min madrass. Hur tror ni natten har varit????

4 kommentarer:

 1. Blixtrar, dunder o brak!!!:)Inte mkt sova här heller!Tycker INTE om åskan, sitter i sen jag var barn, då vi bodde rätt så nära(200 m) ett stall med hästar i som brann inne, sitter kvar i minnet än idag, och det värsta är att jag fört över rädslan på dottern, då jag i alla år de bodde hemma var livrädd för att något skulle hända dem när det åskade, och visade då min rädsla ,så hon blev lika rädd som jag.

  Fast en hel del regn blev det till växterna iallafall,men fortfarande lika varmt!

  KRAMAR i värmen, Cia:)

  SvaraRadera
 2. Hej!!
  Tänk vad olika man reagerar. Jag fullkomligt älskar när åskan går o det fullkomligt öser ner o dundrar!
  Underbart på landet har vi. Bilderna var från Västervik där vi var över dagen. Riktigt fint! Hoppas ni har det bra i värmen! Lät nästan lite mysigt att ligga på dynorna i vardagsrummet ;)

  En varm sommarkram!!

  SvaraRadera
 3. Usch då Cia! Din upplevelse låter inget vidare och jag förstår att det har satt sina spår.
  Även jag har stor respekt för åskan men försöker vara tapper för Melwins skull.

  Kram på dig!!

  SvaraRadera
 4. Åh, vad roligt att höra att ni har det bra Karin! Västervik är en stad jag gärna skulle vilja besöka. Hoppas kunna planera in husvagnssemestern dit nästa år!

  Hoppas ni får lite mer "mysig" åska på kvällarna då såklart för på dagarna vill man ju gärna ha fint väder!!

  Sköna semesterkramar

  SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!