tisdag 6 juli 2010

Vi vidgar våra vyer!

En del av er vet att vårt hus är för litet i många avseende. Mollie saknar ett rum, vår entré är en katastof och vi har bara en toalett, vilket vållar vissa i familjen onödigt lidande för att två i familjen ockuperar den vääldigt långa stunder. Vår bön och önskan är att få bygga ett nytt hus som stämmer överrens med våra önskemål, men bönesvar dröjer och ekonomiska förutsättningar finns inte i nuläget, dessutom är jag LIVRÄDD för att ha såå stora lån som det drar med sig.

Vårt drömhus!

Vi har därför vridit och vänt på möjligheterna att bygga ut vårt lilla hus så att vi får plats i det. Problemet med detta är att vi inte har någon som helst aning var prislappen på det skulle landa på. Denna prislapp ska ju ställas i förhållande till ett nybygge eller.............

Ett tredje alternativ har den senaste tagits med i våra funderingar och det är att sälja vårt och köpa ett annat hus. Det är förstås ett bra alternativ i vissa avseenden, men, att hitta det perfekta huset för oss är inte en lätt sak. Man eller rättare sagt JAG har en lista med krav.

Igår var vi på husvisning. Det var lite oplanerat och spännande att gå dit.
http://www.hemnet.se/beskrivning/718899?r=3

På bilderna såg huset väldigt trevligt ut, vilket stämde väl överrens med verkligheten. Det fanns rum till alla och några till, det hade TRE toaletter och det hade precis ett sånt läge som både Krille och jag längtar efter. Vad var haken?? Dels priset, MEN, ett av mina absoluta krav satte grus i planerna direkt... Trappan var precis innanför dörren i den lilla hallen. Det får det absolut inte finnas i mitt framtida hus! Det har jag i nuläget och det är en total katastrof! Jag har ju ingen större lust att börja riva i ett hus jag precis köpt och behöva ändra på planlösningen för att lösa problemet. Nej, det blir inget husköp denna gången.

Tillbaks på ruta ett....

13 kommentarer:

 1. Jag föreslår en 5 rummare på hamngatan. Då betalar jag Mollies lördags godis, tills hon fyller 18!
  Tommy

  SvaraRadera
 2. Tommy...finns det ngt ledigt som du vet? Kanske brevid er? Problemet är att "pålandetkänslan" är svårt att få mitt i stan! Vet förresten inte om ni reder ut det, det kommer att bli dyrt för er!!!

  SvaraRadera
 3. ojojoj vilken fin blogg! Headern vaa super fin!
  Du får gärna kolla in och kommentera våran FOTOBLOGG.

  Kram ourphotos

  SvaraRadera
 4. ja det skulle minsann vara en dröm att få bygga helt nytt. Vi bor i ett gammalt - helt orenoverat (förutom det vi gjort sen vi flyttade in) hus..hoppas vi blir klara med det ngn gång ;)
  Lycka till med husletande/bygge!

  SvaraRadera
 5. Tack Ourphoto! Kul att ni gillar bloggen! Kollar gärna in hos er! Kram!

  SvaraRadera
 6. Ni verkar vara i det skedet vi var i för 11 år sedan Malla! Vi har kämpat på i alla år och varit både envisa och ibland dumsnåla genom att göra det mesta själva. Nu på senare år har vi verkligen tappat sugen att hålla på och renovera. Lycka till med ert hus!!! KRAM

  SvaraRadera
 7. Hej!!

  Åhh förstår precis ditt dilemma!! Vi sitter väl lite i samma sits fast har gett upp hoppet om att kunna bygga nytt om vi ska kunna bo kvar här. Finns inga tomter lediga plus att om d skulle bli en ledig tomt så kostar den lika mkt som ett hus, ca 2 milj... :(
  har hur som kommit fram till att man inte ska skynda vid husköp!! En vacker dag kommer ni hitta ert som helt faller er i smaken!!
  För min egen del så är jag suuuuperglad, redan efter en omgång med krämen så försvann nästan alla utslag helt!!!!! Klådan borta!! Livet leker igen ;) läkaren ringde idag o ville höra hur det var, kan du fatta att en läkare från akuten gör det??!! Man blir så lycklig när det är så underbar personal!!

  Massa kramar och tack för all omtanke!!!!!

  SvaraRadera
 8. Hej

  Hoppas att ni hittar ert drömhus ngn dag! Eller att ni kommer på hur ni vill bygga och ändra om i huset som ni har nu.
  Att titta runt på andra hus är spännande och samtidigt lite läskigt, tänk om man hittar ngt som man fastnar för och vill flytta dit =)
  Lycka till med husletandet!
  kram

  SvaraRadera
 9. Haha, tror vi skrivit "om" varandra... Väggen som revs var hemma hos mamma... Vi är tack o lov färdiga här hemma! Blev så fint. Finns fortfarande saker som ska göras men som får tas sen. Det har varit lite mkt den sista tiden att jag upptäckt att jag glömt att skriva om vissa saker som t. Ex golvet o hur d gått med utslagen... ;) får ta mig i kragen ;)

  Kram

  SvaraRadera
 10. Vad skönt Karin att du mår bättre! Det är inte varje dag man hör att en läkare engagera sig på det viset. Vilken tur att du träffade just en sån!!

  Jag blir alldeles förstummad över de hiskeliga priserna ni har på tomter och bostäder uppe hos er i Stockholm. Då måste ni tycka det är rea på ett hus som kostar 1,8 miljoner?!?!?

  Vi sitter ju inte riktigt i sjön än så länge. Mollie är så liten än och har inte ngt behov av ett eget rum, men hon växer ju snabbt upp och då vill man ju helst att det ska vara klart

  Det ordnar sig säkert i slutänden så det är bara att arbeta vidare för förändring!

  KRAM

  SvaraRadera
 11. Tack Bella! Vi håller alla vägar öppna och försöker att inte vara rädda för förändringarna som väntar. Det kommer säkert att lösa sig med det mesta.
  KRAM!!

  SvaraRadera
 12. Ha Ha Ha Karin! Kollade på klockslagen och vi har visst publicerat våra inlägg samtidigt!

  Jag fick inte riktigt ihop det med väggen men tänkte att när ni ändå var i farten. Nyfiken är jag på slutreslutatet. Bilder?

  SvaraRadera
 13. sv: Tack du också för den fina kommentaren! Din blogg är ju grym.

  SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!