måndag 16 augusti 2010

Drosophila melanogaster

Det spelar ingen som helst roll för mig att Drosophila melanogaster anses som stora då de gjort bedrifter som t ex rymdresor, för mig är de bara till besvär och jag vill helst att de skulle utrotas från jordens yta.. i allafall från mitt kök!!! Sedan vi blev påtvingade att sortera våra sopor här hemma har de äckliga små bananflugorna fullkomligt invaderat vårt kök.

Bild: Wikipedia.

Även om vi springer som skottspolar fram och tillbaka till soptunnan med soporna eller städar köket är skinande rent och dessutom lägger det i en dimma av radar, en och annan fluga lyckas tydligen överleva och föröka sig och så får vi börja om från början. Den hundralappen vi sparar varje månad på att sopsortera äts snabbt upp av alla insektdödande medel vi får köpa, så frågan är om det är värt att hålla på med det.

7 kommentarer:

  1. Jaaaaa vet, de är äckliga och odödliga. Usch.

    SvaraRadera
  2. Jag fick nyjligen ett tips som jag själv praktiserar för tillfället. Jag har hällt vatten i en låg och vid vas (sådan ifrån IKEA), tillsammans med en del vinäger och lite diskmedel. De oinbjudna gästerna tycker att det luktar gott och tar sig en slurk, och slutar ofta då på vasens botten! Visst, den tar inte bort mängder, men i alla fall några!!!
    Kram Cecilia

    SvaraRadera
  3. jag har testat allt! vin och diskmedel, vinäger vatten och diskmedel, ättikspprit(?) men tillslut tog vi ut sopor och kompost över natten, torkade alla ytor som bänkar och fläkt, tog ut mattan och tillsist sprutade vi radar och DÅ försvann dom. Äntligen! usch!

    SvaraRadera
  4. Jag läste en annan blogg i förrgår om en tjej som också hade huuur mkt som helst. Hon satte fram ett litet glas med öl över natten. Bilden dagen efter påvisade MASSOR med flugor i glaset. Vet inte om alla försvann men hon har inte skrivit ngt mer om dom iaf... ;)
    men d är riktigt irriterande med de små kräken! Ffa så känns d så skitigt trots att man som du; städat massor...
    Hoppas d löser sig för dig!!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Tack för alla era tips! Kan tipsa tillbaka att på wikipedia fanns ett recept med vatten, diskmedel, honung och vinäger....dt fungerade och glaset som står på diskbänken är väldigt motbjudande! Det får dock står kvar så att de resterande också får möjlighet att ta sig ett samkprov och sen trilla dit!

    SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!