lördag 14 augusti 2010

Vad är det man säger egentligen?

Detta inlägg är något av en mindre roman och strider mot alla bloggprinciper!! Eftersom jag inte har några som helst problem med fåordighet så får ni följa med mig på en målande beskrivning av min resa till Göteborg.

GÖTEBORG 2010

Har ni någon gång funderat över vilka uttryck ni använder och vad de egentligen betyder? Ett ord jag verkligen inte förstår betydelsen av är ordet "djuriskt". Man kan ha djuriskt roligt eller tråkigt, det är djuriskt gott osv.
Vad betyder det egentligen?

Igår, på vägen hem i bilen reflekterade jag över alla intryck som varit under våra dagar i vackra Göteborg och kan inte komma fram till annat än att den var väldigt djurrisk på många sätt.

1. En djurisk frukost.
Eftersom vi åkte väldigt tidigt till Göteborg hade vi packat ner frukost i picknickväskan. Denna intogs längs vägen i slagsmål med getingar!.

2. Ett djuriskt färdsätt
Efter incheckningen på Scandic i Mölndal åkte vi de larvliknade spårvagnarna mot Liseberg. Mycket smidigt!

3. En djurisk lekplats
Kaniner, Kaniner, Kaniner överallt! Liseberg, en riktig höjdpunkt! Till en början höll det på att bli en besvikelse. Vi löste åkpass till Mathilda, Melwin och Krille, när ungarna kläckte ur sig att de INTE tänkte åka de stora karusellerna. Mycket pengar att kasta i sjön tycktes det till en början. Efter mutor, utmaningar osv så sju timmar senare satt båda ungarna i Lisebergsbanan och tjöt av förtjusning. Lite sent men snart hade de åkt in åkbandskostnaden. De värsta karusellerna valde de dock att avstå, men till mannens förtjusning dök oväntat min syster Titte med familj upp. En lika åksugen Magnus blev Krilles följeslagare. Efter tio timmar på Liseberg återvände vi trötta, nöjda och glada till hotellet och somnade gott på kudden.

4. En totaldjurisk upplevelse.
Dag två började med en härlig hotellfrukost, sen började en fullspäckad dag. Första stoppen blev naturhistoriska museét. Djur av alla slag, allt från den minsta fästingen till en gigantisk blåval i naturlig storlek.

5. Bara lite djuriskt.
Vi fortsatte vidare med spårvagnen och missade vår station. Från nästa station gick vi mot vårt mål och passade på att gå igenom Feskekörkan med massor av havets läckerheter. Barnen var mindre förtjusta över upplevelsen och höll för näsan. Snabbt gick vi vidare mot Ostindiefararen Götheborg. Inte speciellt djurisk mer än att ett och annat lejon prydde detta vackra skepp som de slitit som djur i tio år för att bygga.

6. En djuriskt blöt upplevelse.
Efter ett middagsuppehåll skulle vår dag fortsätta med en båttur med Paddan. En trevlig och uppskattade guidning i Göteborgs kanaler och hamn. Vackert, vackert!!! Mollie var väl den av resernärerna som hade en liten invändning... mot flytvästen!!

7. En djuriskt annorlunda upplevelse.
Sena eftermiddagen hade smugit sig på och siktet var inställt på vårt sista mål, Universeum. Från kalfjällets miljö ner till havets botten och regnskogen däremellan, blev upplevelserna och intrycken många. De gigantsika akvarierna bjöd på ett myller av vackra fiskar, medan terrarierna lät oss möta världens farligaste ormar. Regnskogens tropiska klimat fick pannan att pärla sig av svett medan vi vandrade omkring bland exotiska fåglar och anakondor.

8. En mindre djurisk hemresa.
På kvällskvisten bar vår resa hem igen efter två fantastiska dagar i Göteborg. Mer djursikt än en hare och en igelkott på vägen blev inte vår hemresa, vilket vi var väldigt tacksamma för.

...så sammanfattningsvis tycker jag nog att ordet djurisk resa passar väldigt bra i detta sammanhang.

7 kommentarer:

  1. Mycket bra skulle jag vilja säga!

    SvaraRadera
  2. Ett långt roligt och härligt inlägg. Ser ut som att ni har haft det underbart. :-)

    SvaraRadera
  3. Tack Alexandra! SKönt att någon orkade läsa till slutet! Vi har haft det riktigt trevlig måste jag säga!

    SvaraRadera
  4. vilken resa! inte alls för långt inlägg, det var ju blandat med härliga bilder :)

    SvaraRadera
  5. Det blev ett perfekt avslut på vår semester Malla!

    SvaraRadera
  6. En härlig berättelse,på denna "djuriska" resa,genom alla "djuriska"upplevelser, som även blev en "djurisk" rolig lässtund för mig!:)Härligt:)
    KRAM Cia:)

    SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!