måndag 24 maj 2010

Stämpelklocka till föräldrarlediga är önskvärt!

Jag är för tillfället statligt anställd. Jag får lön från fösäkringskassan för att ta hand om mitt lilla barn Mollie. Så står det i mina papper. Tyvärr är det långt ifrån vad min anställning går ut på. Förutom att ta hand om Lilla Mollie ingår även en hel del annat som inte står med i kontraktet. Städ, tvätt, matlagning, ständigt plockande, ärenden, inbokade möten, skjutsningar hit och dit osv. Undrar just vart föräldrarledigas fackförening finns som skulle kunna sätta ner foten för våran sak. Vem klappar oss som heltisarbetade mammor, eller hemmapappor, på axeln och säger att ni gör ett fantastiskt jobb? Vem berömmar oss för att vi gör mer än vad vi egentligen är anställda för? När man arbetar gör man dessa saker när arbetsdagen är slut, som föräldrarledig görs dessa saker under arbetstid! Vilken annan arbetsgivare skulle acceptera att jag gick hem för att städa lite under mitt arbetspass. En stämpelklocka för föräldrarlediga kanske inte hade varit fel! Instämpling när barnet vaknar. Arbeta endast för barnets välbefinnande så som skötsel av hygien, påklädning, lek och träning, matning osv. Utstämpling för lunchrast när barnet sover middag. Instämpling när barnet vaknar igen och sen ägna tid åt de arbetsuppgifter som du är anställd av staten att göra, ta hand om ditt barn. När är det slut för dagen då? Ja, det är en bra fråga. Som förälder kan man ju inte ta ledigt eller semester från sitt barn, det är ju inget jag önskar heller, men det är ju det som är kruxet. Jag är ju på det viset lyckligt lottad att jag har en äkta hälft som kan hjälpa till med måsten och det är ju inte alla som har det. Men för att svara på frågan, så allt det där som måste göras kanske kan vänta till efter klockan fyra då vi symboliskt skulle kunna stämpla ut för dagen och fokusera på måstena precis som vi gör när vi arbetar som vanligt.

6 kommentarer:

 1. Jag vet Elaine!:)
  Alla måsten som mamma,ser man inte alltid,man får inget bevis på att man är en enastående mamma,
  med alla andra uppgifter som tillhör och som förmodligen glömms bort.
  Många tror att man som mamma, med mamma-(ledigt)endast är ledig och kan släppa allt
  annat.......Vet ju att så är det inte, och din förmåga att "trolla" med uppgifterna med allt vad det innebär, gör dig till en ENASTÅENDE mamma!!!:)
  KRAM Cia:)

  SvaraRadera
 2. Tusen tack GULLIGA Cia! Vilken uppmuntran!
  Stor KRAM tillbaka!!!

  SvaraRadera
 3. Låter som att du behöver en stor bamse kram =)


  KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

  SvaraRadera
 4. Det är inte så illa som det låter Bella, men ibland blir man bara så trött på allt som måste göras istället för att bara gosa med Mollie och de andra barnen. Tack för kramen!

  SvaraRadera
 5. Det där har jag också tänkt på, bra skrivet!

  SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!