lördag 29 maj 2010

Äntligen! Lost är SLUT!!!

Läst inte detta om du fortfarande väntar och längtar efter upplösningen av Lost och inte vill veta något av det som händer!

Jag har varit en trogen tittare av långköraren Lost. Som jag skrev i ett tidigare inlägg hade jag väl önskat att jag inte hade fastnat vid serien eftersom det varit så långdraget. Det som hållt mig kvar var väntan på att få se upplösningen och försöka få en klar bild av vad som hänt och hur det hela skulle gå ihop i slutänden. Sent igår kväll var det så dags. Det två timmar långa avsnittet sattes igång och det var faktiskt lite smånervöst till en början. Utan att gå in på så mycket detaljer så är detta min tolkning av det hela.

Som jag ser det och fick ut av det sista avsnitten så dog samtliga resenärer vid Oceanic 815:s krasch och de hamnade då i ett väntrum, dvs ön, till, om vi nu kallar det för himlen. Människor som redan befann sig på ön hade gått samma öde till mötes men på andra sätt, t ex resenären Danielle på det förlista skeppet. På något sätt verkade det som om alla var tvugna att göra upp med något innan de var redo att släppa taget och entra porten in i ljuset. Det var på sätt och vis ett väldigt vackert slut, men jag kan ändå inte låta bli att reta mig på vissa saker. T ex, varför kördes en parallell "verklighetshändelse" där Desmond febrillt jobbade för att alla skulle mötas och vissa av händelserna hände en gång till? Vilken roll hade Desmond i det hela, det fick vi aldrig veta? Varför hade sifferkombinationen en så viktig roll och vad var dess betydelse? Alla de människor som var med från början, t ex Walt och hans pappa, var inte med i slutet när de gick igenom porten, vart var dom? Producenternas löfte om att allt skulle få en förklaring stämmer inte och serien går i graven med många frågetecken som vi aldrig kommer att få svar på. Frågan är om producenterna ville lämna det hela åt varje tittares fantasi att skapa sitt eget slut. Jag känner mig dock inte helt tillffredsställd med det hela, utan känner mig fortfarande lite lost och min önskan att jag aldrig hade börjat titta står kvar. Det är skönt att det är över!

4 kommentarer:

 1. Hej Elaine!:)
  Jag följde Lost, någon säsong, men kände att jag fick aldrig riktiga svar på saker som hade "betydelse", spännande först med förväntan om att få svar,men som aldrig kom fram , så jag gav upp :)Är dock lite lessen över att jag aldrig såg detta sista , kanske bäst att inte veta, jag kan grunna på sånt länge :)
  Bästa kramen Cia:)

  SvaraRadera
 2. Tro mig Cia, hade jag vetat vad som väntade så hade det inte varit värt det för alla frågor fick vi inte svar på. Men man kommer i ett läge där man ställs inför valet att fortsätta titta eller inte och eftersom jag är av den nyfikna typen blev det det första. Jag kan avslöja att jag blev lycklig av att Jack och Kate fick varandra till slut även om det var efter döden ;D Kram Elaine

  SvaraRadera
 3. Allt bara bra Micaela. Kul att du gillar bloggen! *glad*

  SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!