Tekakor med havregryn
Laktosfritt!
3 dl havregryn
5 dl ljummet vatten (ca 37 grader)
1 pkt jäst (50 g)
1/2 dl matolja
1/2 msk salt
1 msk sirap
2 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Blanda samtliga ingredienser och arbeta degen smidig
Låt degen jäsa övertäckt i 40 min.
Knåda degen på mjölat bakbord och dela i ca 15 bitar
Rulla till bollar och platta till dem något.
Nagga med gaffel och låt dem jäsa ytterligare 20 minuter
Sätt ugnen på 250 grader
Pensla med uppvispat ägg och strö över lite havregryn
Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.
Smaklig spis!
Tävling på bloggen, vinn Mascara & Läppglans (oanvända)
SvaraRaderaAllt du behöver göra är att komma på det bästa bloggnamnet eftersom jag är onöjd med mitt. Reglerna står på bloggen.
http://ssweetlips.blogg.se
Kram, och lycka till!
Vilken trevlig ide´ =)
SvaraRaderaDe här ska jag prova att göra ngn dag! Ser jättegoda ut! Nybakat är ju så gott!!
Lycka till Belle!
SvaraRaderaLåter gott detblir att tasta i em med dotter.
SvaraRaderaTack så länge!
Lycka till Ninna!
SvaraRadera