söndag 6 juni 2010

Cykelpremiär

Jag köpte mig en fin, ljusblå cresent mountinbike för ett par år sedan. Förra året blev det inte mycket cyklande eftersom jag var så sjuk, så i år vill jag har revansch. Igår var det cykelpremiär med Mollie i barnstolen där bak. Hon gillade det och satt och trummade mig på ryggen och log med hela ansiktet och jollrade under hela cykelturen. Jag å andra sidan var mindre road! Jag får ju helt klart skylla mig själv att jag köpt den sportiga varianten av cykel med en sadel och helt klart stämmer med stilen. Dessvärre stämmer denna sadel inte så bra överrens med min bak. Smal sadel, bred bak... ja du hör själv hur dumt det låter. Hela känslan är att jag ska klyvas på mitten! Vid varje synligt bula eller grop i vägbanan blir det till att lyfta sig lite grann och stå på tramporna för att denna klyvning inte ska verkställas. Skulle jag missa denna förberedelse så blir det allt ett jämrande läte. När jag sen kliver av cykeln får jag korslägga benen och knipa åt så att bäckenet lägger sig till rätta igen. Alternativet är att köpa en tantsadel och byta ut det smala eländet men vad som låter värre än smal sadel, bred bak är ju tantsadel på sportcykel! Det går ju inte alls!!! Man får väl helt enkelt bita ihop och sätt igång och träna bakmusklerna så den framtida välsvarvade rumpan passar in på den smala sadeln!

12 kommentarer:

 1. Hahaha, HATAR smala sadlar. Förstår PRECIS känslan som du beskriver att det känns som man ska klyvas på mitten. Jag skulle nog ha valt att sätta en annan sadel även om det är en sportcykel. Du kan under tiden som du har "tantsadeln" ha som mål att träna upp en fast o hård rumpa som passar sportsadeln ;-)

  SvaraRadera
 2. Du har nog rätt Karin!!! Men jag tror att jag ska börja att pröva med ett gelöverdrag till sadeln och se om det funkar! Det kan man ju sköta lite diskret:D Ha Ha Ha

  SvaraRadera
 3. Hi, hi va roligt skrivet...

  SvaraRadera
 4. Å du... TACK för kramarna! D värmde och behövdes!! =)
  Nu ligger de små terroristerna i sängarna och sover. Det är alldeles tyst och lugnt! =)
  Vad mysigt det lät förresten om att sitta på filtarna på midsommar! Det gör ju faktiskt inte så mkt om man inte har möbler o allt annat runt omkring. Huvudsaken är att man är samlade och har trevligt!!

  Kram Kram

  SvaraRadera
 5. Den bjuder jag på "Anonym".

  SvaraRadera
 6. Det var så lite så Karin! ibland behöver man bara få ur sig det och sen en liten kram så orkar man lite till. Och visst är det viktigaste att man har varandra! En kram till..KRAM!!!

  SvaraRadera
 7. Hihi... Elaine!:)Din bakdel blir nog lika vacker som hela du...Då menar jag HELA du!:)
  Insida som utsida....vackert inre ,som bjuder på härliga, roliga ord ,vilket ger mig ett stort nöje där jag får möjligheten att läsa och glädjas åt dina tankar m.m...:)
  TACK för ett härligt inlägg...Skrattade högt!:)
  KRAMAR Cia:)

  SvaraRadera
 8. Åh vad kan jag säga Cia! TACK gulliga du! Lite får man ju bjuda på sig själv då och då och kan det glädja andra så är ingen gladare än jag!

  SvaraRadera
 9. Du är ju för salt,,,Min undran är,med tanke på de problem som sadeln ställer till,,det kan inte vara så att sadeln sitter felvänd??kolla om det kan vara så..

  fabror ingvar

  SvaraRadera
 10. Jättefin blogg ! Följa varandra genom bloglovin ? :)

  SvaraRadera
 11. Ha Ha Ha! Tro mig farbror Ingvar, den är rättvänd, men det hjälps inte!

  SvaraRadera
 12. Tack Denise! Vad glad jag blir att du gillar min blogg. Ska titta in hos dig!

  SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!