fredag 11 juni 2010

Infriar mitt löfte!

Jag är ingen politiker! Jag står för mina ord och infriar mina löften! Mathilda och jag har haft en deal denna veckan. (läs tidigare inlägg) Hon har jobbat mycket hårt och efter samtal så verkar hon kommit till insikt om att det är bättre att städa sitt rum en gång i veckan än att göra nästan ALLA mammas sysslor. Jag hoppas iallafall att det ska ske en förändring nu. Ett löfte är ett löfte och idag var det min tur att jobba! Jobba är egentligen lindrigt sagt för när jag kom in på hennes rum undrade jag direkt om hon ville ta hämnd för att hon fått göra så mycket i veckan. Vilken ände skulle jag börja i?!?? Det kändes som ett oändligt plockande, småsaker överallt!! Jag funderar starkt på att skaffa ett väggord till både Mathilda och Melwins rum där det står:
LÄGG TILLBAKA VARJE SAK PÅ SIN RÄTTA PLATS SÅ HITTAR DU DET NÄR DU BEHÖVER DET!
/Mamma

Jaha, nu var denna lilla paus över... bädda sängen, damma och dammsuga står kvar på agendan...sen var det förstås hela nedervåningen för nu är mitt hembiträdes jobb avslutat...puh!!

2 kommentarer:

 1. Åhh, vad ni har varit duktiga som fullföljt era löften!! Är riktigt imponerad!! =)
  Helt otroligt att det kan bli så mkt stök inne i ett litet rum som man inte har så mkt kontroll över...
  Haha, jag tror att jag ska ta ditt "mantra" och sätta i min sambos panna. Eller kanske ska sätta i min panna eftersom han tittar på mig hela tiden! =)
  Nu har jag äntligen kommit hem, har jobbat idag. Sååå skönt att få komma iväg lite. I morgon ska stora grabben med och "jobba" lite =) I morgon blir det mer jobb så nu ska det sovas!! Hoppas iaf att din dotter blev nöjd över städningen!! =)
  Hoppas också att vädret är lite bättre hos er än det har varit här! Såg eran lilla "by" på nyheterna idag, med svartrockarna =)

  KRAM KRAM

  SvaraRadera
 2. Det är inte alltid man lyckas med att hålla sin löften till barnen men vi jobbar på det. Istället för att svara direkt när barnen ber om ngt så säger jag att jag får fundera på det en stund. Då får man tid att tänka ut ett bra svar och samtidigt så slipper man onödiga konflikter efter förhastade beslut. Ett tips!!

  När man får ta itu med barnens rum undrar jag ofta vad alla saker kommer ifrån... svaret är ju att det är jag som har betalat för sakerna så om jag vill slippa plockandet får jag sluta köpa en massa saker. Finns det inget vettigare att lägga pengarna på?? Om man köpte färre saker till barnen kanske de uppskattade det dom redan har lite mer!! Vi är allt lite hagalna!

  Måste varit skönt att komma iväg lite för sig själv! Kan sakna det ibland, men har tänkt att ändra på det snart.

  Ha det så bra på jobbet imon!!
  Själv ska jag försöka få lite sömn om inte svartrockarna för allt för mycket oväsen som Aerosmiths gjorde igår!!

  KRAMIS!

  SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!