söndag 13 juni 2010

Så tyst det är.

Det är bara jag som är vaken, de andra i familjen sover! Jag njuter av tystnaden som är i huset, tystnaden före... Jag vet att det finns människor som inte klarar av när det är tyst och jag kan hålla med om att det finns tillfällen då det blir jobbigt. T ex när det uppstår en pinsam tysthet, när ingen vet vad den ska säga osv, samt den tystnad som uppstår när man väntar på ett resultat eller liknande för det tycker jag är stressande, men om jag bortser från det så gillar jag när det är tyst. Det är sällan jag har stereon på i bilen, eller hemma för den delen. När jag är ute och går har jag nästan aldrig min walkman med. Vi har såå mycket ljud runt omkring oss hela dagarna och någonstans under den vakna tiden borde vi väl ta hand om våra öron. Vi är så måna om allt annat på våra kroppar så en liten stunds tystnad vore väl inte fel. Jag tror att om vi ägnade oss åt lite tysthet varje dag gavs det utrymme att reflektera mer över dagens och livets innehåll och det kanske hade lett till förbättringar på många områden. Kanske är det det som skrämmer många till att omge sig med ständiga ljud, så man slipper höra sitt inre.

3 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt slutat tycka att det är jobbigt när det blir en sån där "pinsam" tystnad! Man är ju inte ensam om att hålla i samtalet =) Haha, lägger över pinsamheten på den andra =)
  Förstår att du riktigt njuter! Det gör jag med! Har inte heller på musiken jämt när jag e själv. Om jag är hemma ensam (utan sambo) så har jag så mkt ändå som skramlar eller låter, om inte annat så nynnar/sjunger jag om jag vill ha lite musik... =)
  Jag ÄLSKAR tystnad men älskar musik också, men när jag är på humör!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Precis som du Karin så sjunger och nynnar jag också själv när jag fixar och donar här hemma!
  Ibland händer det visst att jag sätter på musik ändå men då är det när jag känner för det! KRAM

  SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!