måndag 7 juni 2010

Ombytta roller!


Det är inte mycket jag begär av mina barn, snart åtta och tio år gamla, men att hålla sina rum städade och lägga in de nytvättade kläderna i garderoben tycker jag att de ska göra. Dessvärre är de mindre bra på detta och tjatet känns oändligt och idéerna på hur jag ska få dom att sköta den biten håller på att sina. Så nu försöker vi med ett nytt sätt att få barnen att städa sina rum! Iförrgår sa jag till barnen att jag kunde städa deras rum om de gjorde mina dagliga sysslor i en vecka! Trots att jag räknade upp vad jag gjorde hela dagarna nappade båda barnen på idén! Sagt och gjort! Vars en vecka och från och med igår är det Mathilda som är lillmamma. Jag instruerar henne vad som ska göras i hushållet. Trots att hon inte kom upp i tid och fixade frukosten var hon väldigt pigg på idén och innan det bar iväg till skolan hade hon vikt tvätt, hängt upp en ny tvätt, plockat in i diskmaskinen och tjatat på lillebror att fixa iordning sig. Listan när hon kom hem var LÅÅÅÅÅÅNG! Sortera tvätt, ladda tvättmaskinen, tömma diskmaskinen och fylla på den igen. Gå ut med soporna, plocka upp Mollies leksaker i vardagsrummet, dammsuga i köket och slutligen fixa kvällsmat till lillebror som kom hem från sin träning. Det ska bli intressant att se hur länge hon står ut, men vid läggningen igårkväll uttryckte hon att det varit KUL!! Klockan ställde hon på kvart i sju för att gå upp i tid fixa med dagens frukost. Håller hon ut hela veckan är det jag som städar hennes rum tipp topp på fredag!

8 kommentarer:

 1. Hahaha, KLOCKRENT!!! Hoppas hon orkar! Är mäkta imponerad över att hon stod ut en dag ens! Men det är nog själva grejen att man bryter mönstret... Får göra ngt annat!
  Det var ju en idé som man kanske ska testa ;-) Fast jag måste säga att ffa min dotter, 8 år, är så OTROLIGT duktig. ÄVen om hon missar vissa delar som jag har sagt att hon ska göra som är hennes så gör hon 1 000 andra saker som hjälper mig!
  Kikade in på den sidan som du skrev. HERREJISSES vad mkt gott hon hade bakat! Om man skulle testa allt som alla lägger upp som ser sådär gott ut så skulle man öka i vikt som en tok! Jag som kämpar åt andra hållet =)

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Ja Karin, jag hoppas att det ska bli en bra utgång av vårt lilla projekt! Mest vill jag att hon ska komma till insikt att jag gör sååå sjukt mycket och det enda hon behöver göra är en sak.

  Angående baktoken... här kämpas det oxå åt andra hållet, vill ner ner ner, men jag tappar motivationen hela tiden. Men ibland måste man få ju njuta av LIVETS GODA, eller hur!!!!

  SvaraRadera
 3. Kul idé :D Hoppas det går bra :D

  SvaraRadera
 4. Jag såg på din blogg att du ville ner 11 kg??!!
  Det är ungefär det som jag vill gå ner allt som allt. Har fått bort 7 kg så nu kämpar jag med de sista 5!! Vet precis hur det är med motivation, men nu har jag gett mig f*n på att klara det! Hade en paus i viktminskningen vilket var ganska skönt, men jag klarade av att behålla vikten iaf! =)
  Mmm, tror att det kan vara bra att dom förstår hur mkt man som mamma gör faktiskt! O inte bara dom utan även (läs MIN) sambo... Men han kommer att vara hemma snart så han kommer nog att komma till insikt snart =)

  Hoppas ni haft en superdag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ett bra sätt att kanske få barnen att förstå, HUR mkt en mamma verkligen gör, för att alla ska ha det så bra som möjligt!:)
  Något som oftast underskattas, och jag tror att vara delaktig på sätt som det här både stärker och hjälper dem i framtiden!:)
  BÄSTA kramen Cia:)

  SvaraRadera
 6. Tack Evelina!! Jag hoppas oxå att det ska bli en lärdom av vårt lilla projekt!

  SvaraRadera
 7. Det är bara att kämpa på med vikten. Till slut når man väl sitt mål!
  Det är som du säger Karin att mannen oxå borde få insikt om hur mycket man egentligen gör. Om jag får ett jobb innan hösten ska Krille oxå vara hemma en tid, jag får hoppas att han får förståelse då. KRAM

  SvaraRadera
 8. Det är oxå min tanke Cia! samtidigt som barnen förhoppningsvis förstår hur mycket en mamma gör så får de ju lära sig en massa saker! Lärdomar i dubbel bemärkelse! KRAM

  SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!