lördag 5 juni 2010

Dagsutflykt på Österlen

Igår blev det för ovanlighetens skull inget bloggande. Vi var på resande fot hela dagen och när vi kom hem var vi alla jättetrötta. Barnen hade studiedag och Krille var pappaledig så tanken på att göra en utflykt fanns tidigt, frågan var bara vart. Alternativen var shopping för inga pengar och storstadspuls i Helsingborg/ Helsingör eller avkoppling på landet. Vi valde till slut det senare för vi insåg både Krille och jag att vi hållt ett ganska högt tempo den senaste tiden. Picknickkorgen packades och första anhalt blev KIVIK.

Ett besök på musteriet och picknick med baguetter och nyinköpt päronkräm och dryck njöt vi av i solen. Nästa stop blev den charmiga staden SIMRISHAMN. Efter ett besök i kyrkan och promenad till hamnen samt inköp av fikabröd på Thulins konditori fortsatte vi mot ALE STENAR, för ett kärt återseende. Vägen gick längs den vackra kusten på småvägar. Till fots gick vi sen den sista kilometern i brant uppförsbacke sen var vi framme. Med filten på marken blev det en underbar avkoppling med vidunderlig utsikt över havet! VACKRA SVERIGE!!

Till sist gjorde sig tiden påmind och hemresan var ett faktum. Den skulle komma att bli ett äventyr på diverse småvägar över Österlens åkermarker. Innan hemkomsten mellanlandande vi vid dukat grillbord hos mina underbara föräldrar. Vilken fantastisk dag!! Full av rekreation!!

7 kommentarer:

  1. Roligt att du gillar min blogg Sanna. Såklart kommer jag och hälsar på dig! Kram!

    SvaraRadera
  2. Men jisses vilken underbar resa ni gjorde. Nu blev jag alldeles grön av avund ;-) Hade gärna gjort en lika dan resa! Så mysigt att gå runt och titta på museum, kyrkor och annat fint! Är faktiskt inte aktivt troende men ÄLSKAR att gå och titta i kyrkor. Det är ett visst lugn över det hela när man stiger in. Dessutom är de oftast så otroligt vackra och vissa är dessutom så maffiga. var inne i kyrkan i Linköping förra sommaren. Den var så stor och maffig, vacker. Man gick med öppen mun, alldeles förstummad över att man har kunnat bygga något sådant! När vi var på Mallis i maj gick vi in i katedralen i Palma. Det var samma känsla där, den är om ngt lite större än den i Linköping.
    Vi håller på och bygger till ett tak till verandan på baksidan samt ett litet staket. Väntar på att taket ska komma på tisd, men det mesta är gjort nu. Har lagt upp lite bilder från idag på min sida. Ska se om jag hittar några innan bilder så man kan se hur det var innan!

    Kram Kram

    SvaraRadera
  3. Det var verkligen en helt underbar resa Karin. Skulle önska dig att göra detsamma. Visst är det ngt speciellt med kyrkor och Simrishamn var inget undantag, fast den var väldigt liten.

    Vad skönt med tak över huvudet. Det förlänger utekvällarna något och även om regnet faller en varm sommarkväll så är det mysigt att sitta ute! Ska kika in och titta, nyfiken som jag är!! Kram!

    SvaraRadera
  4. Härliga Österlen!:)
    Och underbara bilder på er utflykt!:)
    Åker varje sommar en tur till Simrishamn och Skillinge, där dotterns svärmor bor :)
    Stannar alltid där över en helg, och det blir alltid några loppisrundor däromkring, sen är det ju så härligt att få njuta lite i en annan miljö!:)

    Kram Elaine, och tack för DINA alltid så goa kommentarer, jag blir så glad:)..Cia:)

    SvaraRadera
  5. Tack själv Cia! Du är alltid så uppmuntrande i dina kommentareroch jag blir lika glad varje gång du tittat in!
    Visst är det fantastiskt på Österlen. Vi har verkligen tur som bor så pass nära att vi kan njuta av allt det vackra som finns där.

    Kram!!

    SvaraRadera
  6. Vilka jättefina bilder från er utflykt.
    Nu kikar jag även in på din sida.

    Ulrika Algesund som bloggar för Eunike

    SvaraRadera
  7. Tack Ulrika! Jag tittar in hos dig och din härliga familj oxå!

    SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!