fredag 12 mars 2010

Sån jag vill vara...


Jag letar väggord och har funderat på om man skulle ha Kärlekens lov uppklistrat på väggen. Jag tycker den texten säger så oerhört mycket. Om alla hade haft kärlekens lov som mall för sitt liv hade nog världen sett annorlunda ut!

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.

Så här vill jag vara:

Elaine är tålmodig och god. Elaine är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Hon är inte utmanande, inte självisk, hon brusar inte upp, hon vill ingen något ont. Hon finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär hon, allt tror hon, allt hoppas hon, allt uthärdar hon.

Ett strävansmål, men jag har lång väg kvar och får arbeta hårt för att komma dit. Att ha texten på väggen kanske hade varit en hjälp till påminnelse varje dag! Vad tycker ni?

4 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med =)

    SvaraRadera
  2. Vill oxå ha den som väggtext, hade varit jättesnygg! Men något lång kanske;/

    SvaraRadera
  3. Lång men ack så sann. Något att verkligen kämpa för att uppnå till fullo för alla. Kram Tina

    SvaraRadera
  4. Den texten valde vi som bibeltext när vi gifte oss i maj :D
    MVH Erika

    SvaraRadera

Tackar så hjärtligt!